Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Prečo je predjarný postrek ovocných stromov tak dôležitý?

Prečo je predjarný postrek ovocných stromov tak dôležitý?
24. decembra 2021 19605 Pozretia

Predjarný postrek vykonávame ako základné predjarné ošetrenie ovocných stromov. Správne načasovaným termínom a správnou aplikáciou pomôžeme veľkou mierou predísť veľkému množstvu hubových chorôb a eliminujeme nežiadúcich škodcov v štádiu ešte pred ich početným rozmnožovaním.

Správny termín aplikácie predjarného postreku je na jar až po vypučaní ovocných stromov, ale ešte pred rozkvitnutím kvetných pukov. Ako postrek sa najčastejšie používa predjarný postrek - je to kombinácia insekticídu Karate Zeon 5 CS 5CS a olejového prípravku Mero Stefes. Takto pripravená dvoj kombinácia postrekov je v ponuke pre prípravu 10 L, 25 L alebo na prípravu 50 litrov postrekovej kvapaliny.


Ak chceme použiť biologické prípravky, v ponuke je napr.

FerrumOilalebo NEEMAZAL T/S.

Správnu aplikáciu dosiahneme vtedy, ak použijeme výdatné množstvo aplikovanej postrekovej látky, aby sme zabezpečili čo najlepšie opláchnutie celého stromu. Tak zabezpečíme, že sa postrek dostane do všetkých medzier v kôre, kde sú prezimujúci škodcovia. Predjarným postrekom nešetríme, konáre a kmeň stromu dôkladne zvlhčíme.

Kombinácia tohto postreku zabezpečí, že insekticídna zložka Karate Zeon 5 CS pôsobí ako dotykový a požerový jed. Zabezpečí likvidáciu prezimujúcich škodcov a olejová zložka Mero Stefes pokryje vajíčka a larvy, ktorým zamedzí prístup vzduchu, dôsledkom čoho uhynú.

Tento predjarný postrek nám vo veľkej miere pomáha riešiť aj napríklad obaľovače, štítničky, vošky, vrtivky, puklice, piadivky atď.

Prirodzeným nepriateľom týchto škodcov sú vtáky, ktoré sme celú zimu prikrmovali. Odvďačia sa nám za to do veľkej miery v jarnom období početným požerom vyliezajúceho hmyzu, lariev a vajíčok.

Tento predjarný postrek je veľmi vhodné zopakovať hneď po odkvitnutí - môžeme použiť túto istú kombináciu prípravkov prípadne doplniť aj vhodný fungicíd napr. u jabloní proti múčnatke napr. SULFURUS , KUMULUS WG, ....a chrastavitosti napr. SCALA.