Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

septembra 2020

Jesenný postrek stromov

28. septembra 2020 56957 Pozretia

Každý skúsený pestovateľ vie, že hoci prišla jeseň, starostlivosť o záhradu nekončí a je potrebné vykonať niekoľko dôležitých úkonov.

Už na jeseň musí myslieť na novú jarnú sezónu. Zároveň vie, že sa musí odvďačiť stromom za úrodu, ktorú mu dali a pomôcť im prekonať dlhú zimu v čo najlepšej kondícií. To znamená bez rôznych škodcov a bez hubových patogénov.

Prevencia je dôležitá!

Jesenné postreky vykonávame zásadne až keď listy zo stromov opadnú. Postrek je najlepšie aplikovať koncom októbra alebo začiatkom novembra, nie za daždivého počasia.

Medzi základné preventívne postreky, ktoré na jeseň realizujeme sú postreky s obsahom medi alebo síry. Ide o pomerne cenovo dostupnú ochranu.

K najznámejším a najviac používaným postrekom patria :Champion 50 / meďnaté postreky/ alebo Sulka/ sírnatý postrek/. Týmito prípravkami je potrebné vykonať postrek tak, aby sme doslova opláchli celý strom. Tým dosiahneme, že daný postrek sa dostane do všetkých medzier kôry stromu, kde sa radi zazimujú škodcovia a spóry húb.

Tento postup zopakujeme aj na jar, kým stromy nemajú listy. Týmto spôsobom zabezpečíme zdravý rast nových listov, ktoré nebudú napádané od začiatku škodcami ani hubovými chorobami.

Netreba pri tom zabúdať na dodržiavanie základných bezpečnostných opatrení.