Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Celoročná ochrana broskýň a nektariniek

25. decembra 2021 22584 Pozretia

Broskyne aj nektarinky vyžadujú pozornosť pri pestovaní už na začiatku jari. V prvom rade nesmieme zabúdať na preventívny postrek proti kučeravosti listov broskýň a nektariniek. Postrek vykonávame pri otváraním púčikov meďnatými prípravkami napr.: Champion 50 WG. Za daždivého počasia postrek opakujeme ešte pred kvitnutím. Môžeme použiť prípravok Champion 50 WG, alebo prípravkom Syllit 544 SC.

Nesmieme na jar zabudnúť ani na likvidáciu prezimujúcich škodcov predjarným postrekom. Tento postrek vykonávame po vypučaní, avšak najneskôr pred kvitnutím stromov. V tomto termíne zasiahneme proti širokej škále prezimovaných škodcov napr.: vošiek, štítničiek, obaľovačov,... Zároveň s týmto postrekom zasiahneme aj proti moníliovej spále kvetov a výhonkov. Proti monílií používame prípravky napr.: Signum, alebo Prolectus.

Múčnatku na broskyniach a nektarinkách eliminujeme prípravkom Kumulus WG ihneď po zistení výskytu. Za daždivého počasia sa na plodoch môže vyskytnúť dierkovitosť listov alebo škvrnitosť plodov.