Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Prípravok Huricane – zaručená výhra v boji proti všetkým dvojklíčnoslistovým burinám a metličky v obilninách

1. apríla 2019 11155 Pozretia

Huricane je jediná jarná aplikácia zničí všetky nebezpečné dvojklíčnolistové buriny a metličku obyčajnú v pšenici ozimnej, v raži siatej a tritikale.

Akonáhle buriny obnovia v jarnom období naplno rast, je možné aplikovať v dávke 200 g / ha, a to ako vo vode, tak aj v kvapalnom dusíkatom hnojive typu DAM 390.

Huricane obsahuje 3 účinné látky, ktoré likvidujú prakticky kompletné burinové spektrum, ktoré sa môže v ozimných obilninách vyskytovať. Všetky 3 účinné látky sa v pôde rýchlo odbúravajú, takže po jarnej aplikácií tohto herbicídu je možné už na jeseň pestovať ako následné plodiny: ozimné obilniny, trávy na semeno a tiež aj repku ozimnú.

Pokiaľ je potrebné likvidovať v porastoch ozimnej pšenice, raže alebo tritikale v jarnom období stoklasy a navyše aj široké spektrum dvojklíčnolistových burín (samozrejme aj metličky a ďalších jednoročných trávovitých burín), je možné použiť Huricane v dávke 200 g / ha + Corello v dávke 0,125 g / ha. Odporúča sa aj použiť hyperzmáčadlo Šaman v dávke 0,6 – 0,4 l / ha.

Táto kombinácia výrazne potlačí aj vzídené rastliny pýru plazivého, takže v danom roku už pýr nevyklasí. Ak je však potrebné likvidovať cielene len stoklasy, je vhodné aplikovať herbicíd Corello v dávke 250 gr / ha + hyperzmáčadlo Šaman v dávke 0,3 -0,4 l / ha.

Buriny po aplikácií prípravku zastavia okamžite rast a obmedzia príjem živín a vody, príznaky Huricane sa prejavia skrúcaním a postupným žltnutím citlivých burín, ktoré do 2 – 4 týždňov (podľa teplôt a priebehu počasia) hynú a zasychajú.

Kompletný návod na použitie nájdete : návod na použitie

Upozornenie! Herbicíd Huricane nie je možné použiť v jarnom alebo ozimnom jačmeni alebo v ovse!

Širokospektrálny herbicíd Huricane predstavuje najvyšší štandard v ošetrení pšenice ozimnej, raže siatej a tritikale proti všetkým dvojklíčnolistovým a trávovitým burinám. Pokiaľ aplikujete Huricane, nemusíte zisťovať, aké buriny na pozemku máte, pretože po aplikácií už žiadna burina nebude znižovať Vašu úrodu obilniny.

Pre lepšiu predstavu si však buriny aj s účinkom môžete pozrieť nižšie.