Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Mustang Forte - najlepší herbicíd proti dvojklíčnolistovým burinám v obilninách

Mustang Forte - najlepší herbicíd proti dvojklíčnolistovým burinám v obilninách
18. marca 2019 8892 Pozretia

Mustang Forte je dnes jeden z najúčinnejších prípravkov proti dvojklíčnolistovým burinám registrovaným vo všetkých ozimných a jarných obilninách. Mustang Forte má jednoznačne najpriaznivejší pomer medzi cenou a účinkom.

Mustang Forte vznikol inováciou osvedčeného širokospektrálneho herbicídu Mustang. K dvom účinným látkam Mustangu bola pridaná tretia účinná látka, ktorá zabezpečuje účinok na fialky, ale popritom je veľmi účinná na pichliač roľný, rumančekovité buriny, mlieče, výmrv slnečnice, lucernu, mak a pod. Oproti Mustangu bol tiež navýšený o 33% obsah florasulamu a Mustang Forte sa tak stal špecialistom na lipkavec a aj väčšinu ďalších burín ničí táto trojkombinácia najspoľahlivejšie zo všetkých herbicídom na trhu.

Mustang Forte je najpoužívanejším prípravkom v segmente jarného odburiňovania hustosiatych obilnín a to ako ozimných (ozimná pšenica, ozimný jačmeň, ozimná raž a tritikale), tak aj jarných obilnín bez podsevu (jarný jačmeň, jarná pšenica, ovos).

Mustang Forte popri širokom spektre bežne sa vyskytujúcich burinových druhov likviduje aj fialky, pakosty, zemedym, konopnicu, maky, nevädzu a mnoho ďalších, je špecialista proti lipkavcu obyčajnému, rumančekovitým burinám, kapustovým burinám a vzídeným ružiciam pichliača roľného.

Buriny po aplikácií Mustangu Forte zastavia okamžite svoj rast a obmedzia príjem živín a vody. Príznaky po aplikácií Mustangu Forte sa prejavia skrúcaním a postupným žltnutím citlivých burín, ktoré do 2-4 týždňov (podľa teplôt a priebehu počasia) odumierajú.

Všetky 3 účinné látky sú rozvedené vodivými pletivami zasiahnutých burín ako do koreňovej časti, tak aj do nadzemnej časti a pôsobia tak systémovo.

Po rozvedení Mustangu Forte do rastlinných pletív a tým aj vzniku odolnosti voči dažďu pri teplotách nad +10°C postačuje odstup 2 hodiny od aplikácie, pri teplotách nad +15°C je postačujúca 1 hodina od aplikácie.

V ozimných obilninách sa aplikuje v dávke 1,0 l / ha, pričom v jarných obilninách sa aplikuje 0,8 l / ha a to vždy buď vo vode alebo v DAM 390. Pokiaľ ste na jeseň ošetrili ozimnú obilninu herbicídom Corello, nie je potrebné sa s aplikáciou herbicídu Mustang Forte ponáhľať, pretože nehrozí prerastenie burín. Naopak je možné počkať na plné vzídenie pichliača roľného a aplikáciu uskutočniť až v 1. alebo 2. kolienku obilniny a je tiež možné spojiť aplikáciu herbicídu Mustang Forte s aplikáciou fungicídu Limit proti chorobám päty stebla alebo s aplikáciou fungicídu Atlas proti múčnatke trávovej, prípadne spoločne s oboma.

Mustang Forte nemá obmedzenie z hľadiska použitia v 2. pásme ochrany povrchových a podzemných vôd.