Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
TRENOLIN BOUQUET PLUS 50 g

Viac pohľadov

TRENOLIN BOUQUET PLUS 50 g

SKU: 8432 EAN: 8586015783739

Pektolytický enzým na uvoľnenie arómy z krozna, muštu a v dokvášajúcom víne.

Dostupnosť: Skladom

Bez DPH: 12,35 € S DPH: 14,80 €

Merná jednotka: ks

Balenie: 50 g

Určený na odbúranie pektínu v rmute a mušte. Okrem toho sa vyznačuje betaglukozidázovou aktivitou, pomocou ktorej sa uvoľňujú do vína špecifické viazané aromatické komponenty (terpény). Uvoľnením prirodzených terpénov z aromatických odrôd hrozna, sa vína stávajú aromaticky silnejšie a plnšie. Najvýraznejšie je to pri aromatických odrodách ako napr. Tramín, Iršay, Muškát, Müller Thurgau, Rýnsky rizling a pod.

Použitie a dávkovanie:

Najlepším okamihom na použitie enzýmu je doznievajúce kvasenie. Doporučená dávka 10ml/hl sa môže priamo pridať do dokvášajúceho mladého vína. O premiešanie sa postará doznievajúca kvasná aktivita kvasiniek. Požadované množstvo enzýmu sa rozpustí v cca. 5 násobnom množstve vína a vleje sa do kvasnej nádoby. Použitie v mladom víne je tiež možné, ale teplota vína by nemala klesnúť pod 15 °C. Enzým nedoporučujeme používať pri výrobe červených vín, pretože pôsobením enzýmu môže dôjsť ku strate farebnosti.

Kompletný popis nájdete v prílohe

View File Popis a špecifikácia Veľkosť (449.47 KB)

Podobné produkty