Pre verných zákazníkov - ešte LACNEJŠIE. Viac v sekcii VERNOSTNÉ ZĽAVY.

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
OENOFERM FREDDO F3, 20 g

Viac pohľadov

OENOFERM FREDDO F3, 20 g

SKU: 4346 EAN: 8586015783159

Chladnomilné kvasinky na fermentáciu pri nízkych teplotách a pre rozkvášanie muštov v podmienkach s nízkymi teplotami.


Ideálne pre výrobu ľadového vína.

Dostupnosť: Skladom

Bez DPH: 2,60 € S DPH: 3,10 €

Merná jednotka: ks

Balenie: 20 g

 

POPIS VÝROBKU: OENOFERM FREDDO sú chladnomilné aktívne suché vínne kvasinky na rozkvášanie studených muštov už od 80C,ako aj na regulované kvasenie pri teplotách od 130C do 170C za účelom zachovania arómy. Tieto kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmeň LW 317-30 prekvášajú na vysoký stupeň alkoholu napriek nízkej teplote. Použitie je povolené súčasne platnými predpismi.Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001

CIEĽ POUŽITIA: Prekvášanie muštov pri nízkych teplotách za účelom zachovania arómy ako aj rozkvášanie chladných muštov.

PRODUKT A ÚČINOK: Na základe dopytu mnohých podnikov po chladnomilných kvasinkách alebo štartovacej kultúre vhodnej na rozkvášanie podchladených muštov, bol prostredníctvom nepretržitej selekcie v chladných médiách izolovaný kmeň OENOFERM FREDDO. Týmito kvasinkami je možné dosiahnuť rýchle rozkvasenie aj pri veľmi chladných muštoch. Tento na nízketeploty tolerantný kmeň sa hodí predovšetkým na zachovanie arómy pri prekvášaní za studena. Tým sa spomalí kvasenie a tak isto aj tvorba CO2. To má za následok, že počas kvasenia sa odparí menej arómy. Samozrejme je možnépoužiť OENOFERM FREDDO aj pri vyšších teplotách kvasenia.

DÁVKOVANIE: Pri teplote muštu medzi 130C – 170C je dávka 15 g/100 l. Pri teplote pod 130C sa musí dávka zvýšiť na 20-25 g/100 l.

POUŽITIE: Aby nedošlo po rehydratácii v prípade zakvášania podchladeného muštu k tepelnému šoku kvasiniek, rozmieša sa OENOFERM FREDDO v 5- až 10-násobnom množstve zmesi muštu a vody v pomere 1:1 o teplote okolo 150C. Čas napučiavania kvasiniek sa tak predĺži až na jednu hodinu.

KvasinkySpiriferm AromSpiriferm ClasicSpirifermOenoferm® Freddo
TypCerevisiaeCerevisiaeCerevisiaeBayanus
Priebeh kvaseniarýchle a bezpečnémierne ale nepretržitérýchle za normálnych podmienokpomalý štart, potom rýchle a bezpečne
Tvorba aromatických látokvysokástrednávysokánízka
Špecifikácietvorba buketných látok  slabá penivosť, zachovanie kyselín
Potreba živínstredná až vysokástrednástrednánízka
Odporúčaná teplota kvasenia18-25 °C18-25 °C16-22 °C14-20 °C
Tolerancia na alkoholdo 15 %do 12 %do 14 %do 15 %
Odporúčané prežlté ovocie, hrozno, výliskyjadrové ovocie, čerešnepre všetko ovociebobuľové ovocie,divé ovocie

Podobné produkty